Планинска разходка

В района на “Еренджиковата къща” има няколко маршрута за еднодневен и по краткотраен планински трекинг, в зависимост от Вашите нагласи и физическа подготовка.

От самото село можете да направите около 30 минутна разходка до местността “Кръстатица”, която представлява един приятен, ненатоварен маршрут за трекинг след хранене (например).

Ако желаете по дълъг маршрут и натоварване, можете да отидете пеша до село Давидково – дистнция, която може би ще Ви отнеме няколко 3-4 часа отиване и връщане.

Маршрутите които са малко по отдалечени и тряба да отидете до началната им точка с кола са екопътеката на село Вишнево (която Ви препоръчваме като приятен маршрут), пещера “Вулвата”, връх “Свобода” (или Енихан) и естествено особено голямата забележителност в региона – “Дяволският мост” или наричан още “Шейтан кюрпия”, като за него трябва да отидете с кола до село Ардино (на около 40км. от “Еренджиковата къща”), от където започва маршрута. За тази дестинация си носете професионален фотоапарат, ще Ви потрябва. Защо, ще разберете когато достигнете моста.

Обадете се 0888 60 44 72

Надя Еренджикова

област Баните, село Кръстатица

Работно време

Обадете се за резервация

Понеделник - Неделя

08:00 - 18:00

Или изпратете запитване

Направи запитване

Обществен транспорт

В 13.15 всеки ден, тръгва автобус от автогара "Родопи", гр.Пловдив за село Баните. Спирката преди село Баните е тази за Кръстатица.

Прехода с автобус Пловдив-Баните е 3 часа.

Магията на Родопите

В "Еренджиковата къща" ще усетите как времето сякаш спира с нощните лагерни огньове на открито; в тишината, прекъсвана само от песента на щурците; с аромата на билки и печени на жарава пресни картофи; с многобройни звезди, които са едва ли не на една ръка от Вас - тук ще откриете магията на селския бит и душевност, на българската природа.