Новини от с. Кръстатица

Пролетта едва е започнала, появила се е зелена тревичка, наболи са минзухарите, птичките весело припяват на първите топли слънчеви лъчи, копривата чака да бъде набрана. Красиво е.

Горе високо, но не чак толкова високо, в средата на Родопите, все още има едно малко селце, наречено Кръстатица. Далече е, не ти е на път. За да го стигнеш, трябват известно усилие и доза мерак. Къщите са накацали по баирите, водят се стотина, но едва ли са оцелели и половината от тях, въпреки че са каменни. Строени са за живот, напуснеш ли ги – разпадат се. Затова и радостта им, че все още някой се връща в тях, ги прави приветливи и уютни.

Нощувка в плевня

  • 17 Февруари 2014

Чуете ли за селски туризъм, обикновено може би си представяте чаровна къща в някое малко и живописно населено място, като Кръстатица. Стопанката на "Еренджиковата къща" ще Ви посрещне и ще Ви предложи домашно приготвени традиционни ястия. От нея ще чуете и разкази за местните исторически и природни забележителности, като ако станете рано сутрин може да Ви заведе на разходка с козата и може би да Ви позволи да я издоите (ако това занимание Ви интересува). 

Село Загражден се намира в община Баните и е разположено на 1300м надморска височина на границата между Западните и Източните Родопи. Най-лесно до него се стига по пътя Асеновград-Смолян като се завива наляво в посока гр. Лъки и Кръстова гора.

Обадете се 0888 60 44 72

Надя Еренджикова

област Баните, село Кръстатица

Работно време

Обадете се за резервация

Понеделник - Неделя

08:00 - 18:00

Или изпратете запитване

Направи запитване

Обществен транспорт

В 13.15 всеки ден, тръгва автобус от автогара "Родопи", гр.Пловдив за село Баните. Спирката преди село Баните е тази за Кръстатица.

Прехода с автобус Пловдив-Баните е 3 часа.

Магията на Родопите

В "Еренджиковата къща" ще усетите как времето сякаш спира с нощните лагерни огньове на открито; в тишината, прекъсвана само от песента на щурците; с аромата на билки и печени на жарава пресни картофи; с многобройни звезди, които са едва ли не на една ръка от Вас - тук ще откриете магията на селския бит и душевност, на българската природа.