Хоби и игри

В Еренджиковата къща можете да се отдадете на Вашите хобита.

Собственичката на къщата може да Ви бие на табла до спукване или да поиграете на шах, “Не се сърди човече” и други игри от Вашето детство с приятели.

Къщата има и добра библиотека, така че захвърлете електронните джаджи (не че нямаме интернет).

В околностите е много подходящо за планинско колоездене – особено за крос кънтри - местните туристическите маршрути са идеални за целта, тъй като представляват горски планински пътища. Ако си сложите каската и наколенките, можете да се впуснете и в по-екстремни изживявания с колело, като спускане по скалисти пътеки, изоставени речни корита, сипеи и т.н, с които околността буквално изобилства.

За почитателите на “източните неща”, може би е интересно да отбележим, че къщата има удобна кръгла площадка, специално за практикуващи йога или тай-чи, която предлага усамотение за тренировки и медитация в ранните сутрешни и вечерни часове, в които ще усещате единствено ритъма на вятъра и шумоленето на гората около Вас. Усещането за блаженство е изпитано многократно, но нека да го запазим като изненада за Вашата практика.

Естествено регионът е подходящ за всякакъв вид лов и риболов (дори и речен на муха). Относно ловът се обърнете към собственичката Надя и тя ще Ви свърже с местната ловна дружинка, за да си ловувате на воля с компания. Що се отнася до риболова, то той е абсолютно маниашки, защото река Малка Арда е само на 4 км. от “Еренджиковата къща” и можете да си поспите достатъчно добре, преди да започне любимото занимание. Носете си пушка и/или въдица и сме почти сигурни, че ще ни идвате на гости често. Не забравяйте все пак ловния си билет… да, горските са ни приятели, но в нашата къща се уважава правото, ще разберете защо.

Обадете се 0888 60 44 72

Надя Еренджикова

област Баните, село Кръстатица

Работно време

Обадете се за резервация

Понеделник - Неделя

08:00 - 18:00

Или изпратете запитване

Направи запитване

Обществен транспорт

В 13.15 всеки ден, тръгва автобус от автогара "Родопи", гр.Пловдив за село Баните. Спирката преди село Баните е тази за Кръстатица.

Прехода с автобус Пловдив-Баните е 3 часа.

Магията на Родопите

В "Еренджиковата къща" ще усетите как времето сякаш спира с нощните лагерни огньове на открито; в тишината, прекъсвана само от песента на щурците; с аромата на билки и печени на жарава пресни картофи; с многобройни звезди, които са едва ли не на една ръка от Вас - тук ще откриете магията на селския бит и душевност, на българската природа.