Нощувка в плевня

Чуете ли за селски туризъм, обикновено може би си представяте чаровна къща в някое малко и живописно населено място, като Кръстатица. Стопанката на "Еренджиковата къща" ще Ви посрещне и ще Ви предложи домашно приготвени традиционни ястия. От нея ще чуете и разкази за местните исторически и природни забележителности, като ако станете рано сутрин може да Ви заведе на разходка с козата и може би да Ви позволи да я издоите (ако това занимание Ви интересува). 

От скоро в Родопите стават все по-популярни нов вид хотели, които, може да се каже, предлагат едни от най-автентичните емоции, типични за селския туризъм. Това са т.нар. "сенни хотели" (heuhotel) или места, в които плевнята е превърната в туристическо помещение. В "Еренджиковата къща" също Ви предлагаме такава нестандартна селска екстра. В нашия случай това е реставрирана автентична стара плевня, превърната в част от селската ни къща за гости. Сенните хотели се появяват в Западна Европа, като част от стремежа на хората да се върнат към естествения начин на живот и да избягат от стреса на големия град. Ние ще Ви настаним в преустроена плевня с невероятна гледка към зелените Родопи, като сутрин ще се будите под песента на птичките и кукуригането на петела. Ако идеята за сенен хотел Ви звучи вълнуващо, но все пак не сте готови да се прежалите да спите върху сено, можете да наемете и двойна стая с удобно меко легло в "Еренджиковата къща" (да, легло, а не сено). Откъдето и да го погледнете, това си е екологично и устойчиво начинание, което Ви кара да си носите спалния чувал, а на нас ни спестява малко пране и гладене. Цените за нощувка в плевнята на "Еренджиковата къща" са 40лв. Нашият "сенен хотел" е разположен в близост до веломаршрути и екопътека. В околностите му се намира и ловното стопанство "Кормисош", както и река малка Арда, в която има идеални условия за спортен риболов.

Обадете се 0888 60 44 72

Надя Еренджикова

област Баните, село Кръстатица

Работно време

Обадете се за резервация

Понеделник - Неделя

08:00 - 18:00

Или изпратете запитване

Направи запитване

Обществен транспорт

В 13.15 всеки ден, тръгва автобус от автогара "Родопи", гр.Пловдив за село Баните. Спирката преди село Баните е тази за Кръстатица.

Прехода с автобус Пловдив-Баните е 3 часа.

Магията на Родопите

В "Еренджиковата къща" ще усетите как времето сякаш спира с нощните лагерни огньове на открито; в тишината, прекъсвана само от песента на щурците; с аромата на билки и печени на жарава пресни картофи; с многобройни звезди, които са едва ли не на една ръка от Вас - тук ще откриете магията на селския бит и душевност, на българската природа.